مصاحبه با سعیده بردباری مجری صحنه

مصاحبه ها . مجریان صحنه ایران
ابزارها
تنظیمات نوشتاری

-مختصري درباره زندگي، شغل ، تحصيلات و تولد و ... بگویيد و اينكه چگونه به گويندگي و مجريگري رو آورديد؟

سعیده بردباری هستم شهریورماه  1363 در شهر آذرشهر استان آذربایجان شرقی به دنیا آمدم . از همان اوایل تحصیل عاشق درس و مدرسه و البته تدریس و بازیگری بودم . بزرگتر که شدم علاقه ام از بازیگری به اجرا تغییرکرد .از همان دوران دبیرستان مجریگری را تجربه کردم . کم کم  و به مرور زمان به مجریگری علاقمند شدم . سعی کردم کم کم مهارتهای خودم را بالا ببرم.  ضعف های اجرام را بشناسم و اصلاح کنم . از سال 84  نیز با صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی همکاری میکنم. رشته تحصیلی ام علوم تربیتی گرایش مدیریت برنامه ریزی آموزشی هست و خیلی هم به رشته ام علاقمند هستم .

 

- شما از طرف سایت ایران مجری به عنوان یک مجری موفق شناخته شدید دليل موفقيت خود را چه مي‌دانيد ؟


مجریگری برای من یک شغل نیست ، یک حرفه نیست .مجریگری برای من زیستن در حال هست . وقتی اجرا میکنم واقعا احساس می کنم زندگی واقعی همان لحظه هست . در مورد تدریس هم همینطور هست . در کنار مجریگری عاشق تدریس هستم . زمانی که مجریگری میکنم و یا تدریس میکنم انگار تمام لذت های دنیا را میچشم . من علاقمند به کارم هستم و این را نه کار بلکه هنر می دانم . هر کسی درهر شغلی پله های زیادی هست که باید طی کند تا به قله برسد،در زمینه مجریگری نیز این امر صادق است .تمام مجریان از همان اجرای اول توانمند نبودند . همه مجریان اضطراب و استرس اجرا  را تجربه کرده اند . همه مجریان برایشان اتفاق می افتد که در اثر اضطرای و استرس و جو سالن و مکان اجرا رشته کلام را گم کنند و به ناچار جمله نامربوطی را جایگزین کنند . برای من هم همینطور بوده است . کسی مجری به دنیا نمی آید . درست است عوامل ژنتیکی در استعداد و علاقه موثرند اما در کنار آن عوامل محیطی نقش بسزایی دارند . علاقه و انگیزه و در کنار آن همت و پشتکار لازمه این هنر است . بدون انگیزه و پشتکار کافی و صد البته استعداد و توانایی این توانمندی پا نمی گیرد . داشتیم و داریم مجریان کوششی که حرفشان زیاد به دل نمی نشیند . به اعتقاد من مجریگری باید جوششی باشد نه کوششی . زیرا مردم و حاضرین در برنامه ها و همایشها این مسئله را خیلی راحت می فهمندو متوجه می شوند . مجریان کوششی هر چند کوشش فراوانی هم بکنند زیاد دوام نمی آورند. چون به قول شاعر:

 

سخن کز دل برآید، لاجرم بردل نشیند             سخن کز دل نیاید ،لاجرم بر گِل نشیند

 - در جایگاهی  كه شما هستيد خيلي از جوانان و فارغ‌التحصيلان مي‌خواهند قرار بگيرند، به نظر شما چگونه مي‌توان مجری موفق شد؟

  • سه عنصر اساسی برای یک مجری لازم است . یکی استعداد مجریگری . یعنی استعداد سخن گفتن داشته باشد  . بتواند با صدای خوبی سخن بگوید و بتواند با چهره مناسبی سخن بگوید . استعداد و توانایی این را داشته باشد که در پیش بینی نشده ترین لحظه ها حرفی برای گفتن داشته باشد . مجریگری این نیست که چند سطر متن بنویسیم و بالای سن برویم و شروع و به خواندن و سپس اعلام برنامه ها کنیم . مجریگری مدیریت برنامه هاست . مجریگری یعنی تمام بار همایش ، سمینار، جشنواره ومراسماتی از این دست بر دوش شماست . و همه اینها در مقوله اول یعنی استعداد می گنجد .
  • دومین عنصر مطالعه است . یک مجری خوب باید اهل مطالعه باشد . باید دایره واژگانش خیلی وسیع باشد . باید انواع اصطلاحات مترادف و متشابه و متضاد را بفهمد و بتواند آنها را به کار بگیرد . باید حداقل شناخت اندکی از انواع صنایع ، انواع علوم ، انواع هنرهاو انواع رشته ها داشته باشد . باید از مسائل سیاسی روز هم مطلع باشد .با بصریت و گاهی  نسبت به این مسائل است که می داند " هر سخن جائی و هر نقطه مقامی دارد ". به این ترتیب می تواند گامهای خود را یکی پس از دیگری محکم کند .
  • عنصر سوم اخلاق و روابط عمومی  است . نقش اخلاق اگر بیشتر از دو عنصر بالا نباشد بدون شک کمتر نیست .اخلاق  برای یک مجری از اهمیت خیلی بالایی بر خوردار است . توانایی ارتباط موفق و با احترام فقط از یک مجری با اخلاق بر می آید . اخلاق یک مجری حتی زمانی که پشت تریبون و در حال اجراست از لحن صدا و چهره او نمایان می شود . می دانیم که از کوزه همان بون طراود که در اوست . حتی بدون شناخت قبلی یک مجری با شنیدن لحن صدایش و دیدن چهره اش می توانیم به اخلاق و شیوه رفتاری او پی ببریم .مهارت برقرای ارتباط هم ارتباط مستقیمی با اخلاق دارد . همیشه اینطور بوده است که افرا با اخلاق حسنه توانسته اند  روابط بسیار گرم و دوستانه ای با همه برقرار نمایند . یک مجری نیز حتما باید مسلط به مهارتهای برقراری ارتباط مفید و سازنده و در عین حال کاملا مودبانه و با احترام باشد .


- چه آموزه‌ها و يا آموزش‌هايي در كار و فعاليت شما نقش داشته است؟

برای یک مجری هر مطالعه ای و یا هر اتفاق مفیدی در زندگی می تواند  موثر باشد اما یک مجری تحصیلکرده با مدارج عالی بسیار بسیار توانمندتر ، مسلط تر و آماده تر از یک مجری با تحصیلات متوسط است . به نظر من تحصیلات خیلی موثر است . یعنی با بالارفتن سطح تحصیلات نگرش انسان نیز نسبت به اتفاقات محیط اطرافش وسیعتر می شود . بالتبع هرگامی که در رستای علم و اندیشه بر می داریم افق دید ما را وسیعتر می کند . و به تبع آن ما سنجیده تر سخن خواهیم گفت . آرامش بیشتری خواهیم داشت . و من نیز از این امر مستثنا نبودم.

- از اجراي چه نوع همايش ها و برنامه‌هايي لذت مي‌بريد؟

با اینکه در کشور ما بیشتر برای جشنواره ها از مجریان مرد استفاده می کنند ولی من به شخصه اجرای جشنواره  ها را بیشتر از سایر برنامه ها می پسندم . از برنامه های علمی هم استقبال می کنم . چون برای هر همایش علمی و تخصصی حتما باید قبل از اجرا مطالعه داشته باشم و همین مطالعه کردن و در زمان اجرا از مطالعاتم استفاده کردن خیلی برایم لذت بخش است . همایشهای علمی به دلیل جو  علمی شان برایم مطلوب هستند .

 

- اضطراب و استرس در برگزاري كنفرانس‌ها و همايش‌ها در اجرايتان جايي دارد، چگونه با آن كنار مي‌اييد؟

اضطراب و استرس نمک کار مجریگری است . بدون شک در زمان شروع همایش کمی استرس و اضطراب دامنگیر من و خیل عظیمی از همکاران من می شود ولی بعد از یکی بار روی سن رفتن و پایین آمدن ناپدید می شود . من تجربه زیادی از استرس اجرا ندارم ولی انکار هم نمی کنم که در یکی ار اجراهایم به دلیل رفتار ناشایست از طرف یکی از حاضرین در همایش  حواسم کاملا پرت شدو تمام طول همایش را با استرس خیلی زیاد سپری کردم .هر چند آن همایش و آن اجرا بدترین خاطره ام شد اما یاد گرفتم هیچ عاملی نباید مرا از هدفی که دارم و مسئولیتی که پذیرفته ام باز دراد .

 

- نظر شما در مورد سایت ایران مجری چیست و چه پیشنهادی در مورد بهتر شدن آن دارید؟

فوق العاده است . درزمینه مجریگری و اجرا علاقمندان زیادند ولی دریغ از مکانی برای آموزش ،کتابی برای مطالعه و مکانی برای بیشتر آموختن . سایت ایران مجری که با همت سرکار خانم فریبا علومی یزدی راه اندازی شده است کار بسیار زیبایی است . ای کاش تمام مجریان همت می کردند و در این مکان مجازی دور هم می آمدند و آموخته هایشان را با هم تقسیم می کردند . من بی نهایت سپاسگذارم .

 

- برای کلمات زیر یک پاسخ کوتاه دهید.


1- مجریگری : عشق ، علاقه، استعداد

2- دنیای مجازی  : جایی برای تنها نبودن

3- دنیای واقعی : امروز را دریاب که شاید فردایی نباشد

4- عشق: موتور زندگی

5- زنگ انشاء : زیباترین زنگ دوران مدرسه ام . انشاهایم کمتر از 2 صفحه نبودند . یادش به خیر

6- همایش : صبح زود باید بیدار شوم

7- سوتی : بعد از همایش کلی به سوتی هایم می خندم . دریغا کمتر کسی می پذیرد که سوتی داده ام ...

8- آخرین اجرا : مراسم گلنگ زنی ساختمان  داشگاه پیام نور (9 دی ماه 1389)

9- بهترین مجریگری شما : همایش منطقه ای تجارت الکترونیکی و کارآفرینی سال 84

10-یک نفر که دوست دارید از او تشکر کنید: حمیده (خواهرم ) هر همایشی که رفته ام تقریبا همراهم بوده است .از همایشهای دوران دبیرستان تا امروز هر همایشی اجرا بکنم می گوید عالی بود . خیلی خوب بود . من پسندیدم . شاید تنها کسی باشد که مرا در این  راه تا به امروز استوار نگه داشته است .

11- شعر : دو دفتر شعر دارم و طبع شعریم بد نیست .

12- خبر نامه ایران مجری: منتظر شماره جدیدش هستم چون مصاحبه ام توش هست

13- انتظار : اضطراب همراه با لذت

14- همسر : تکیه گاه لحظه به لحظه زندگی ام

15- شهرت : بدم نمی یاد . شاید من هم به دنبالش هستم

16- تبریز :

شهر تبریز است و مشکین مرزو بوم                        کوی شمس و کعبه و مولای روم

 

گر  هوای   کعبه   داری   یا   که  دیر                        کاروانا   رو  که   آبش  خور  بخیر

 

شه   تبریز   است  و    پیر    روزگار                           سرگذشت   او  بهین    آموزگار

 

شهر تبریز است و جان قربان جانان میکند       سرمه چشم از غبار کفش مهمان میکند

 

17- صد آفرین : دوران ابتدایی زیاد میگرفتم ولی بزرگتر  که شدم فقط گفتند آفرین

18- بهترین دوست شما: زیادن ! نمی شه اسم بیارم

19- معرفی وبلاگ شما: سخن مجری

20- مجری منتخب ماهنامه سه دیماه 89: سرکار خانم لیلا مومن پور

 

- هر نكته‌اي كه ميخواهيد بيفزایيد ، هرچه ميخواهد دل تنگت بگو؟

از زحمات شما بی نهایت سپاسگزارم . آروزی موفقیت و شادکامی برای سرکار خانم فریبا علومی یزدی و همکاران گرانقدرشان را دارم.10/دیماه/ 1389

 

گروه ایران مجری به خانم سعیده بردباری مجری و مدرس کلاس گویندگی و فن بیان ، به خاطر انشای زیبا و نکات کلیدی خوبی که قطعاً برای نوآموزان مفید است ; تبریک عرض نموده و برای ایشان توفیقات روز افزون را مسالت دارد.

آموزشگاه گویندگی و سخنوری موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن)

مدرسه سخن آموزشگاه و مدرسه تخصصی مجریگری و اصول و فنون سخنرانی


سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم.  صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400

مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری می‌باشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است.
شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.


آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.

روی لینک زیر کلیک کنید

گوگل مپ : مدرسه سخن ایران تاسیس ۱۳۹۵ آموزش سخنوری ، گویندگی و مجریگری

تنها یک راه برای سخنور شدن وجود دارد !