شرح مختصری بر تاریخچه آداب رفتاری و نگاهی بر کسانی که در جهان امروز از آنها با عنوان خبرگان آداب و معاشرت یاد می شود

چه کسی این قوانین را وضع کرده است؟ آیا کسانی که از آنها با عنوان خبرگان آداب و معاشرت یاد می شود برای دریافت این عنوان لازم است تا مدارک دانشگاهی کسب کنند؟آیا می بایست آزمایشات اجتماعی درجه بالایی را بگذارنند تا بتوانند قوانین مرتبط با باید ها و نباید های رفتار متمدنانه به ما یاد آوری کنند؟

ادامه مطلب...

10نکته براي شادابي در محيط کار

 

گاهي‌اوقات ايجاد شادابي در محيط كار، دشوار است. ايرادها و سرزنش‌هاي مديران به‌خاطر تأخير كارها يا نحوه‌ي رفتار همكاران و يا حتي طرز نگرش منفي خودتان، مانعي جدي در مسير شادابي‌ست اما واقعيت اين است كه دست‌يابي به شادابي يا دست‌کم خرسندي، خيلي مشكل نيست اگر به توصيه‌هاي زير توجه كنيد.

 

1) سعي‌كنيد خوش‌بين باشيد
خوش‌بيني، داشتن نگاه مثبت و اميدواري حتي در بدترين شرايط است. خوش‌بيني، قابل يادگيري‌ست. گاهي‌اوقات تظاهر به خوش‌بيني، موجب تقويت و رشد آن مي‌شود. خوش‌بيني، نوعي تصميم‌گيري‌ست كه كمك مي‌كند از شغل‌تان راضي باشيد.

 

2) نگرش‌تان را تغيير دهيد
علت نارضايتي بسياري از كاركنان، نگرش منفي آنان به كار است. اين افراد، هميشه درگير يك جنگ رواني دروني هستند كه آيا عضو مؤثري براي سازمان محسوب مي‌شوند يا خير؟ با اين ذهنيت كه عضو مفيدي براي سازمان هستيد، حس غرورتان را تقويت كنيد.

 

3) قدرشناس شغل‌تان باشيد
زندگي شما از طريق شغل تأمين مي‌شود. اگر بي‌كار بوديد، نمي‌توانستيد نيازهاي زندگي‌تان را برطرف كنيد، بنابراين بايد از شغل‌تان سپاس‌گزار باشيد.

 

4) از انتقاد به خود بپرهيزيد
بسياري از افراد وقتي مرتكب خطايي مي‌شوند، احساس گناه و شرمساري مي‌كنند. به‌جاي تأسف، سعي‌كنيد از اين خطا در جهت بهبود و رشد، درس بگيريد. از انتقاد منفي به خود بپرهيزيد و سعي‌كنيد خود را به‌خاطر موفقيت‌هاي هرچند جزئي تحسين كنيد.

 

5) با همكاران‌تان با نرمش و گذشت رفتار كنيد
گذشت در هر شرايطي -به‌ويژه براي افرادي كه همه‌روزه آنان را مي‌بينيم- دشوار است. اگر كسي شما را آزرده‌خاطر يا ناراحت
كرد، او را ببخشيد چرا که كينه‌ورزي بر سلامت جسم و روان، اثر منفي مي‌گذارد.

 

6) از خودتان حمايت كنيد
انسان وقتي زير فشار رواني و انتقاد ديگران است، به‌ندرت مي‌تواند شاد باشد.
بيش‌تر افراد ترجيح مي‌دهند که در چنين شرايطي، به‌جاي مقابله‌به‌مثل، سكوت کرده يا اتاق را ترك كنند اما شما چنين كاري را نكنيد؛ اجازه ندهيد استرس و انتقادها، نااميدتان كند. محكم بايستيد و از خودتان حمايت كنيد. اين اقدام، موجب تقويت اعتمادبه ‌نفس مي‌شود.

 

7) شايعه‌سازي نكنيد
شايعه، اعتمادبه‌نفس، روابط و اتحاد را از بين مي‌برد و در‌عوض، خصومت، كينه و بدبيني به‌وجود مي‌آورد و مي‌تواند بهره‌وري را كاهش دهد. شايعه، هيچ جنبه‌ي مثبتي ندارد. افراد وقتي شايعه مي‌سازند، نمي‌دانند چه عواقبي به‌دنبال دارد. اگر مي‌خواهيد درباره‌ي شما شايعه‌اي نسازند، اجازه ندهيد که براي ديگران شايعه بسازند.

 

8) صميمي باشيد
اين يك واقعيت است كه كار، وقتي جذاب‌تر مي‌شود كه همكاران خود را دوست داشته باشيد.
وقتي با ديگران رفتاري دوستانه و مسالمت‌آميز داشته باشيد، محيطي همراه با محبت و صميميت به‌وجود مي‌آوريد.

 

9) انتظار تغيير داشته باشيد و خود را براي آن آماده كنيد
كاركنان، بيش‌تر از هر زمان ديگري در معرض تغييرات قراردارند. اين تغييرات شامل سازگاري با خط‌ مشي‌ها و رويه‌ها، فن‌آوري‌هاي جديد و رشد سريع كوچك‌ سازي‌ است. وقتي تغييرات رخ‌ مي‌دهد، افراد به لحاظ مسووليت‌ پذيري و توسعه‌ي فن‌آوري جديد، احساس خطر مي‌كنند.

 

10) درخواست انتقال كنيد
اگر به همه‌ي توصيه‌ها عمل كرديد و فايده‌اي نداشت، آن‌گاه تصميم‌ بگيريد كه تقاضاي مرخصي بلندمدت يا انتقال كنيد. اگر شغل‌تان جذابيت و نشاط كافي نداشت، آن را رهاكنيد و به‌دنبال مشاغل جذاب‌تري باشيد.


همواره به‌خاطر داشته باشيد که شادماني در محيط كار، نيازمند تلاش‌هاي مستمر است. شما نمي‌توانيد نظاره‌گر اطراف باشيد و هيچ كاري نكنيد و فقط با آرزوي شادي، انتظار رخ دادن آن را داشته‌باشيد. رضايتمندي و شادماني در محيط كار، نيازمند برداشتن گام‌هاي اساسي‌ست كه روزانه بايد انجام دهيد. شادماني را بايد ايجاد و سپس آن را حفظ كرد. با استفاده از اين استراتژي‌ها و تلاش آگاهانه، به‌سادگي مي‌توانيد شادي را در محيط كارتان به ارمغان آوريد.

آداب استفاده از آسانسور

چون امروزه بیشتر اماکن تجاری و اداری در بلوکهای ساختمانی قرار دارند نیاز به استفاده از آسانسور یکی از ضروریات زندگی روزمره شده است .در واقع با توجه به کثرت برجهای ساختمانی در شهر ها باید بگوییم اگر آسانسور وجود نداشت ما باید چه کار می کردیم؟ به اعتقاد بسیاری  از مردم برای بالا رفتن و دستیابی به طبقات بالاتر بهتر است  از پاهای خود کمک بگیرید .

ادامه مطلب...

بررسی آداب و فرهنگ معاشرت و آداب مصاحبت با قشرهای مختلف

اصول و مبانی معاشرت  برگرفته از عقل، فطرت و ایمان است .  رعایت حقوق متقابل افراد و  رعایت حقوق والدین و همسر، ضرورت ارتباط موثر و همزیستی با مردم، لذت عفو  نسبت به یكدیگر، عدم داشتن سوء ظن به هم نوعان و ضرورت تواضع و فروتنی انسانها نسبت به هم ؛ از مصادیق آداب معاشرت صحیح  شمرده می شود.

ادامه مطلب...

پرستیژ گوش دادن: "چگونه گوش فرا دهیم تا شخصی مودب نامیده شویم"از فریبا علومی یزدی

تا کنون با کسی مواجه شده اید که در میانه  صحبت کردن به شما بگوید  ؛ من الان بیشتر از این صحبت نمی کنم چون زمان مناسبی نیست  و بعداً در مورد آن صحبت خواهم کرد؟ شما متعجب می شوید چرا که دارید با دقت به صحبت های او گوش فرا می دهید.

بله ، درست حدس زدید . شما در حال گوش کردن به او هستید ولی ظاهر شما این را نشان نمی دهد. گوش دادن 50% یک مکالمه است.

ادامه مطلب...

به نظر می رسد در جهان امروز ارسال نامه های الکترونیکی ، جای نامه های دست نویسی را که به همکاران یا طرفین تجاری خود می نوشته اید گرفته باشد. اگر چه با ارسال ایمیل می توانید تمام خدمات لازم را با کیفیت تمام در اختیار داشته و این روزها هم خیلی استفاده از آنها مقبول است اما انگار با ارسال نامه دست نویس چیز بیشتری برای گفتن دارید و هنوز نامه های دست نویس جای خود را در جهان تجاری مدرن و کامپوتری امروزه حفظ کرده اند و  هنوز هم به عنوان ابزاری مفید در شرایط خاص مورد استفاده قرار می گیرند . در عین حال  مفهوم  متفاوتی را نسبت به نامه های الکترونیک القا می کنند و چون عملا به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند بیشتر نسبت به  هجوم نامه های الکترونیک مورد توجه قرار می گیرند.

ادامه مطلب...

آداب معاشرت  در میز غذا :

ترجمه آداب میز شام ،

برگرفته از وبلاگ خوشمزه : گورمند

این آداب اگر چه ترجمه متون خارجی هستند ولی اصول مشترک همه فرهنگ ها را می توان در این پروتکل ها دید . اگر شما فکر می کنید باید نکته ای به نکات زیر کم یا اضافه شود در قسمت نظرات  انتشار دهید .

 سرفصل ها | آداب معاشرت و ارتباطات عمومی |آداب معاشرت در میز غذا
ادامه مطلب...

مقالات دیگر...