مقدمه فریبا علومی یزدی در هوش هیجانی

هزارو یک گام تا موفقیت
ابزارها
تنظیمات نوشتاری

مقدمه فریبا علومی یزدی در هوش هیجانی

این روزها صحبت از هوش هیجانی زیاد شنیده می شود.در این قسمت بسیار شیرین ما در ابتدا به شناسایی هوش هیجانی خواهیم پرداخت و به شما خوانندگان فهیم توصیه می کنیم برای این که شما بتوانید هوش هیجانی تولید کنید و هوش هیجانی خود را کنترل کنید ، مراتب را گام به گام دنبال کنید و در عمق مطلب ، موشکافی کرده تا در پایان مقاله ، پیشرفت های چشمگیر خود را احساس نمایید.اگر چه این مقاله برای مجریان و سخنوران به رشته تحریر درآمده است ولی دیگران هم می توانند استفاده شایانی را از این مطالب ببرند.معلمان ، استادان دانشگاه ، مجریان میزگردهای مختلف و هر آنکس که به پیشرفت خود در دنیای پر راز و رمز امروز ، اهمیت می دهد باید از این مبحث حداکثر استفاده را ببرد.

سخنوری را علمی یاد بگیرید!!!

در ابتدا مقدمه ای کوتاه و پس از ان تقسیم بندی هوش ها را توضیح خواهیم داد و شما با قرار گرفتن در گروه خود به نقاط قوت و ضعف خود پی خواهید برد و در نهایت ما به شما خواهیم آموخت چگونه هوش هیجانی تولید کنید و در یک سخنوری عالی تمام نظرات را به خود جلب نمایید.علاوه بر این شما در ارتباطات خود ، با مطالبی که خواهید آموخت  می توانید به عنوان یک مدعی ظاهر شوید.در نکات پیشین که انتشار یافته است ، مطالب زیادی در مورد تکامل فردی نگاشته شده است و بعضی از مجریان نمی توانستند ارتباط آن را با موضوع مجریگری برقرار کنند.با دنبال کردن این مبحث شما جواب سوال های بسیاری را خواهید گرفت.


 

106 سال پیش وزارت آموزش وپرورش فرانسه اعلام کرد که : طی بررسی های تحقیقاتی به عمل آمده ، هرساله تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در مقاطع راهنمایی ودبیرستان دچار ناکامی های تحصیلی شده وقادر به ادامه ی تحصیل نبوده وناچاربه ترک تحصیل می شوند . این معضل علاوه براتلاف وقت این دسته  از دانش آموزان هرساله هزینه های بی ثمرهنگفتی را به این وزارت خانه تحمیل می کند. وزیر وقت آموزش و پرورش به دنبال نتیجه ی این تحقیقات و بررسی ها برای روانشناسان کشور پرسشی را مطرح کرد که آیا می توانند راه حلی برای این مشکل پیدا کرده که بتوان به کمک آزمون های استاندارد ازکلیه ی دانش آموزان مقطع ابتدایی ، این دسته از دانش آموزان را ازهمان مقطع شناسایی کرده تا بتوان با کمک برنامه های جداگانه ودرخور توانایی هایشان آنها را به سمت حرفه های عملی رهنمون کرد.

به دنبال طرح این پرسش گروهی از روانشاسان به سرپرستی آلفرد بینه تحقیقات آزمونی و عملی خود را دراین زمینه آغازکردند. پس ازمدتی حاصل این تحقیقات به کشف پدیده ای انجامید که به مدت هشتاد سال سیطره وقدرت خود را برسراسراروپا وآمریکا وبرخی کشورهای دیگرحفظ کرد این پدیده چیزی نبود جزکشف بهره ی هوشی یا هوش ور که تحت نام اختصاری  I.Qکه مخفف کلمه Intelligence Quotient  می باشد معرفی شد . این کشف توسط یک سری آزمون های استاندارد حاصل شد که امروز به نام قسمت های هوش بنیه شناخته می باشد .

 

لازم به تذکر است که آزمو ن های آلفردبنیه تنها هوش کلامی و ریاضی – منطقی آزمون دهندگان را ارزیابی می کرد وگرچه در بیشتر موارد یعنی تقریبا اکثریت کسانی که براساس تست های بهره ی هوشی بنیه از بهره هوشی بالایی برخوردار بودند دوره های تحصیلی  را با موفقیت به انجام می رساندند . ولی بودند بسیارکسانی که براساس ارزیابی این تست ها از بهره های هوشی پایینی برخورداربودند ولی نه تنها به مدارج بالای تحصیلی نایل شدند بلکه برخی از آنان در زمره ی نوابغی در آمدند که جهان به داشتن آنها افتخار می کرد و علاوه برآن بودند کسانی نیزکه براساس  تست های بنیه از بهره های هوشی بسیاربالایی برخورداربودند ولی با با ناکامی های تحصیلی روبه رو شدند و یا به موفقیت چندانی دست نیافتند. این تجارب جامعیت تست بنیه را مورد سوال قرارداد . به همین جهت بسیاری از روانشناسان دیگر برآن شدند تا درجهت تکمیل تست بنیه ، تست های همه جانبه تری تنظیم کند. ازمیان این روانشناسان بایستی از وکسلر و تست های معروفش نام برد. وکسلر با تنظیم آزمونی برای اندازه گیری هوش از تست های فضایی دیداری استفاده کرد که گام بزرگی بود درتکمیل تست بنیه .

در اینجا لازم می دانم که از کوپراسمیت نیز که با تنظیم آزمونی برای سنجش سطح اعتماد به نفس افراد گام دیگری برداشت نام برده شود.

ولی آنچه ضربه ی نهایی را برپیکر I.Q وارد کرد کتابی بود که یکی از روانشناسان دانشگاه هاروارد و استاد یارنورولوژی دانشکده ی داروسازی بوستن  به نام قالب های ذهن “frames of mind”در سال 1983 یعنی درست 80 سال بعد از تئوری بنیه چاپ و منتشرکرد . این شخص کسی جز هوارد گاردنر واضح تئوری  هوش های چندگانه نبود. گاردنر با مطالعه روی افرادی که درحوادث یا جنگ دچارضایعه ی مغزی  cp شده بودند ثابت کرد ک  مغزانسان به قسمت هایی تقسیم شده است و برقسمت مرکز یکی از هوش های چند گانه است . ملاک هایی که در این رابطه به ثبوت رساند عبارت بودند از:

1- ضایعات مغزی فقط ممکن است یکی از هوش های چند گانه را از توانایی ساقط کند . یعنی تنها منطقه ی صدمه دیده که مرکز یکی از هوش های چند گانه است هوش مربوط به آن منطقه از توانایی بالقوه اش ساقط می شود و دیگر هوش ها دچار هیچ افتی در عملکرد خود نخواهند داشت .

2- درهرفرد فقط یکی از هوش ها با ضریب بالاتری نسبت به هوش های دیگر بروز می کند که به هوش مسلط یا غالب آن شخص تبدیل می شود .

3- هریک از هوش های چندگانه درخلال رشد طبیعی کودک در زمانی خاص روند رشدش آغازشده ودر اثر مرور زمان رشد کرده به اوج شکوفایی خود می رسد وسپس ثابت باقی می ماند.

4- بعضی از هوش های چند گانه در دیگر انواع موجودات زنده به جز انسان دیده شده است ، مانند هوش موسیقایی دربرخی ازپرندگان آوازه خوان .

5-  هریک از هوش های چندگانه می توانند بدون حضور هوش های دیگر عملکرد داشته باشند . مثلا دانش آموزی ممکن است درمهارت خواندن و نوشتن و درک مطلب از توانایی بالایی برخوردار باشد ولی از تکرار یک ریتم موسیقایی عاجز باشد.

علاوه برملاک های بالا سه ملاک دیگر را نیزبیان کرد که از حوصله ی این نوشته بیرون است .

هوش های نه گانه گاردنرکدام هستند؟ چه مشخصاتی دارند؟ مجریان و سخنوران چگونه می توانند از هوش های نه گانه بهره برداری کنند.؟ چگونه می توانیم آن را دردانش آموزان خود تشخیص داده و هوش غالب "را در آن ها مشخص کنیم ؟ چگونه می توانیم با استفاده از هوش نه گانه طرح درس ، روش ارائه ی دروس و اجرای پروژه های آموزشی را برنامه ریزی کنیم ؟

در قسمت های بعدی به این سوالات  جواب داده خواهد شد. این مبحث زیبا  ممکن است شما را از گذشت زمان غافل نماید. بنابر این توصیه می شود با  اطمینان از آزاد بودن زمان خود ، این مطلب را ادامه دهید(صفحه بعد).

با فریبا علومی یزدی به جایگاه ده سخنور اول ایران صعود کنید .این یک تضمین است که دیگران قادر به آن نیستند.

آموزشگاه گویندگی و سخنوری موسسه شهریاران سخن (مدرسه سخن)

مدرسه سخن آموزشگاه و مدرسه تخصصی مجریگری و اصول و فنون سخنرانی


سالها با شما و همراه شما هستیم در سایت ایران مجری و باشگاه ایرانمجری. افتخار ماست تا اینبار در سایت سخنوری با شما باشیم.  صدها مقاله مرتبط به فنون سخنرانی و صدها متن سخنرانی و متن مجری گری در پردیس سخن 1400

مدرسه سخن ایران از بهترین مراکز آموزشی در زمینه سخنوری و گویندگی و مجریگری می‌باشد که با مدیریت دکتر فریبا علومی یزدی و مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکنون به آموزش بیش از ۱۰۰۰ مجری و سخنران در کشور اقدام نموده است.
شما می توانید آخرین مقالات و آموزش های مرتبط با فن بیان و سخنوری را در این سایت ببینید . برای ورود به سایت سخنوری کلیک کنید.


آخرین تصاویر از سخنوران و فراگیران مدرسه سخن و نظرات ارزشمند آنها را در قسمت نظرات گوگل مپ ملاحظه فرمایید.

روی لینک زیر کلیک کنید

گوگل مپ : مدرسه سخن ایران تاسیس ۱۳۹۵ آموزش سخنوری ، گویندگی و مجریگری

تنها یک راه برای سخنور شدن وجود دارد !